Lletra De Convit eBook

Cuida los árboles y descarga el libro de Lletra De Convit en formato electrónico. En cronouno.es encontrará el libro de Lletra De Convit en formato PDF, así como otros buenos libros. ¡Lee Lletra De Convit en tu teléfono, tableta o navegador!

FECHA
2003
NOMBRE DEL ARCHIVO
Lletra De Convit.pdf
TAMAÑO DEL ARCHIVO
4,23 MB
AUTOR(A)
Antoni M. Alcover
Cronouno.es Lletra De Convit Image

DESCRIPCIÓN

El títol complet d’aquesta obra, publicada per Mn. Antoni M. Alcover l’any 1901, és Diccionari de la llengua catalana. Lletra de convit que a tots els amics d’aquesta llengua envia Mossèn Antoni M. Alcover, Pre., Vicari General de Mallorca. Amb aquesta Lletra, que va esser distribuïda profusament per tot el país, es demanava la col·laboració de tothom per a la preparació del diccionari que havia concebut, que abraçava la llengua antiga i moderna, dialectal i literària, i que amb el nom de Diccionari Català-Valencià-Balear, va quedar completat més de seixanta anys més tard, trenta anys després de la mort de Mn. Alcover. En aquesta Lletra s’explica detalladament la forma de dur endavant el projecte, amb una completa divisió en seccions de les àrees de llenguatge, estructuració dels col·laboradors en secretariats i corresponsalies i amb models de les famoses cèdules que havien de permetre ordenar alfabèticament la informació recollida. El conjunt dóna idea de com va ser de minuciosa la preparació del Diccionari i explica en certa manera l’onada d’entusiasme que va despertar, que va valer a Mn. Alcover el sobrenom d’apòstol de la llengua catalana. La Lletra de convit va permetre la reunió d’un milenar llarg de col·laboradors i la replega de prop de quatre milions de cèdules lexicogràfiques, que foren la base sòlida que va permetre a Francesc de B. Moll la redacció del Diccionari.

Lletra de convit - Dialnet
La presentación de la Lletra de Convit 2001 abre el Any Alcover El objetivo del documento, presentado en Manacor, se centra en conseguir el reconocimiento y el uso de la lengua catalana.
La lletra de convit - Fòrums - Racó Català
Lletra de convit per la Ela Geminada Proposta per a la normalització definitiva del nostre dígraf més genuí 4 2. A què us convido 1. A llegir amb atenció aquest document i a donar-me la vostra

LIBROS RELACIONADOS

El Quijote. Visto Por Los Artistas Burgaleses
Las Dos Muertes De Gardel
Los Galgos. Verdugos
Planeta Hiper: Del Pensamiento Lineal Al Pensamiento En Arabesco
El Caballero, La Muerte Y El Diablo
Los Niños Perdidos (2ª Edición): Un Ensayo En Cuarenta Preguntas
Bulgaria
Elige Tu Futuro. Libro 3: Ciencias Experimentales Y De La Salud, 2006-2007
El Gran Teatro De La Historia: Calderon Y El Drama Barroco
La Comunicación De Nuevos Productos Financieros Socialmente Responsables.